Balıkesir’de 7 ilçede düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda uyuşturucu, kaçak ürün ve silah ele geçirildi. 11 ayrı olaya karıştığı tespit edilen 19 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.
Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 09-15 Haziran 2025 tarihleri arasında yürüttükleri istihbari çalışmalar sonucu 7 ilçede uyuşturucu ve kaçakçılıkla mücadele kapsamında operasyonlar gerçekleştirdi.
Altıeylül, Ayvalık, Bandırma, Bigadiç, Edremit, Gömeç ve Sındırgı ilçelerinde meydana gelen 11 farklı narkotik, kaçakçılık ve organize suç olayına karışan 19 şüphelinin evleri, eklentileri ve kullandıkları araçlara yönelik yapılan aramalarda çok sayıda yasadışı madde ve malzeme ele geçirildi.
Operasyonlarda 291 kök kenevir bitkisi, 48 adet sentetik hap, 22 gram kubar esrar, 17 gram metamfetamin, 10 gram bonzai, 4 uyuşturucu kullanma aparatı, 40 litre etil alkol, 10 elektronik sigara, 4.488 yaprak sarma sigara kağıdı, 1 tabanca, 1 şarjör, 4 av tüfeği, 45 fişek, 28 bin 500 TL suçtan elde edilen gelir ve 1 cep telefonu ele geçirildi.
Gözaltına alınan 19 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.
Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı, emniyet ve asayişin sağlanması ile suçla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.