Balıkesir’in Gönen ilçesinde, toplu ulaşım kartı Balkart’a yönelik hizmetleri kolaylaştırmak amacıyla yeni bir otomatik dolum noktası vatandaşların kullanımına sunuldu. Cumhuriyet Meydanı önünde, şehir içi otobüs durağına kurulan cihaz, hem kart satışı hem de bakiye yükleme işlemlerine olanak tanıyor.
Yeni kurulan dolum cihazı sayesinde vatandaşlar, Balkart bakiyelerini ister nakit ister kredi kartı ile kolayca yükleyebilecek. Otomatik sistemin devreye alınmasıyla birlikte, toplu ulaşımda daha hızlı ve pratik bir kullanım hedefleniyor.
Yetkililer, otomatik dolum noktasıyla birlikte vatandaşların uzun kuyruklar beklemeden işlemlerini gerçekleştirebileceğini belirterek, cihazın kullanımının yaygınlaştırılması adına çalışmaların sürdüğünü ifade etti.
Gönen’de hizmete alınan bu yeni uygulamanın, şehir içi ulaşımda konforu ve erişilebilirliği artırması bekleniyor.