1. Haberler
  2. Gündem
  3. O Ürün Bakanlık Tarafından Yasaklandı: Piyasalardan Toplatılıyor

O Ürün Bakanlık Tarafından Yasaklandı: Piyasalardan Toplatılıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ticaret Bakanlığı, çocuk sağlığını tehdit eden bir ürünü daha tespit ederek piyasadan toplatılmasına karar verdi. “Serra Plastik” markasına ait bir oyuncak arabanın yapılan laboratuvar testlerinde güvensiz olduğu belirlendi. Oyuncakta, insan sağlığı açısından risk oluşturan yüksek oranda fitalat maddesine rastlandı.

Ticaret Bakanlığı’nın yürüttüğü piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetleri kapsamında tespit edilen ürün, “çek bırak araba” olarak tanımlanıyor. “Arabalar (Oynanan)” kategorisinde yer alan ürün için yapılan analizlerde yasal sınırların üzerinde fitalat maddesi içerdiği ortaya çıktı.

9 Mayıs 2025 tarihinde Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi’nde (GÜBİS) yayımlanan bildirime göre, insan sağlığını tehdit edecek düzeyde fitalat içeren ürünün piyasaya arzı yasaklandı ve toplatılmasına karar verildi. Fitalat maddesi, çocuk ürünlerinde kullanımı sınırlandırılmış kimyasal maddeler arasında yer alıyor ve uzun vadede hormonal sisteme zarar verebildiği biliniyor.

Bakanlık, ürünle ilgili “piyasaya arzın yasaklanması ve toplatma” tedbirlerini uygulamaya başladı. Ürün, GÜBİS sistemine 2025050007 numaralı bildirim ile işlendi. Yetkililer, tüketicileri güvensiz ürünlere karşı dikkatli olmaya çağırdı.

Serra Plastik markasıyla piyasaya sunulan söz konusu oyuncak arabaya sahip vatandaşların ürünü kullanmamaları ve iade etmeleri istendi. Bakanlık, benzer ürünler üzerinde denetimlerin süreceğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
tutkulu
Tutkulu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Gönen.net ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!